Bitcoin Nieuws

Bitcoin miners dumpen hun tokens – moeten we ons zorgen maken?

De Bitcoin mining industrie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Het begon kort na de lancering van Bitcoin met computernerds die vanuit hun zolderkamer probeerden wat Bitcoin te verdienen. Inmiddels is de industrie echter uitgegroeid tot een miljardenbal waar veel beursgenoteerde bedrijven enorme kapitalen investeren om Bitcoin te minen.

Het minen van Bitcoin was een periode zo rendabel dat miners amper tot geen Bitcoin hoefden te verkopen. Die goede tijd lijkt met de kwakkelende Bitcoin koers echter ten einde te komen.

Beursgenoteerde miners aan de verkoop

Met een Bitcoin koers die momenteel onder de 30.000 dollar bungelt en weinig kracht laat zien komen steeds meer miners in de problemen. Dat wil zeggen dat ze hun Bitcoin-voorraden gedeeltelijk moeten verkopen om de operaties draaiende te houden. De winstgevendheid voor miners hangt momenteel op het niveau van midden-2020 en dat heeft voornamelijk te maken met de relatief hoge hashrate in combinatie met de lage Bitcoin koers.

Onder de verkopers bevindt zich bijvoorbeeld Cathedra, een Canadese Bitcoin miner. Dit bedrijf verkocht in mei 235 Bitcoin, vrijwel alle Bitcoin die ze in bezit hebben, voor een totaalbedrag van 8,8 miljoen dollar. Cathedra koos hiervoor om zichzelf in te dekken tegen eventuele nieuwe koersdalingen van Bitcoin. Het Canadese Cathedra is echter niet de enige die aan verkopen denkt.

Marathon Digital overweegt ook verkoop

Tijdens de meest recente presentatie van de financiële cijfers heeft ook Marathon Digital gedeeld dat het nadenkt over de verkoop van een deel van de Bitcoin. Marathon Digital is van alle beursgenoteerde miners de grootste Bitcoin holder met 9.600 Bitcoin op de balans. De meerderheid daarvan heeft het al bijna twee jaar in bezit.

Met de koersdaling van meer dan 50 procent vanaf de all-time high is ook de winstgevendheid van Bitcoin mining een stuk minder. De cashflows van miners zijn immers direct verbonden aan de prestaties van de Bitcoin koers. Voor de industrie en de markt is het te hopen dat we snel een herstel krijgen, want als de miners ook gaan verkopen, dan kan deze bearish periode nog wel even duren.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten