KuCoin Logo
Bitcoin

CEO KuCoin: Privacy is niet het belangrijkste Bitcoin-kenmerk

Waar de KuCoin cryptocurrency exchange zich voorbereidt op de implementatie van verplichte Know Your Customer (KYC)-controles, verklaarde de CEO van het bedrijf dat privacy niet de voornaamste eigenschap van Bitcoin is.

Als het gaat om het doel van het maken van Bitcoin, denk ik dat privacy slechts een van de kenmerken is.

 

Belangrijkste voordeel: ruileenheid

Lyu verklaarde dat het belangrijkste voordeel van Bitcoin niet privacy is, maar eerder de mogelijkheid om een ruilmiddel te zijn, waarmee houders zich potentieel kunnen beschermen tegen recessies. Hij legde uit dat Bitcoin werd gecreëerd als reactie op de financiële crisis van 2008, die werd veroorzaakt door de subprime-hypotheekcrisis in de Verenigde Staten. Volgens Lyu waren deze gebeurtenissen de drijvende kracht achter de geboorte van Bitcoin.

Hoewel sommigen van mening kunnen zijn dat strikte KYC-praktijken de privacy van gebruikers kunnen beperken, is de CEO van KuCoin van mening dat dergelijk beleid nuttig is. Hij gelooft dat het de veiligheid van de fondsen van gebruikers verbetert, wat belangrijk is in de context van de financiële sector.

“KYC is bedoeld om de activa van het publiek te beschermen en ervoor te zorgen dat activa op twee verschillende niveaus worden beschermd”, zei Lyu, eraan toevoegend:

Het eerste niveau is eigendom, dus je weet dat het geld van jou is. En het tweede niveau is dat u uw bezittingen daadwerkelijk kunt volgen in geval van diefstal. Dus als u uw bezittingen bent kwijtgeraakt, kunnen we de bron volgen en ervoor zorgen dat de bron schoon is.

Naleving is noodzakelijk

De CEO van KuCoin benadrukte dat naleving noodzakelijk is omdat de cryptocurrency-industrie steeds meer interactie zal hebben met de fysieke wereld. “Dus in wezen zou ik in de hele ontwikkelingscyclus van crypto zeggen dat KYC een fase is die onvermijdelijk is, en het is ook erg gezond”, voegde Lyu hieraan toe.

Op het einde van juni kondigde KuCoin officieel aan dat het vanaf 15 juli 2023 verplichte KYC-controles zou invoeren voor alle nieuwe gebruikers op het platform. Het voltooien van KYC is vereist om toegang te krijgen tot de producten en diensten van KuCoin voor nieuw geregistreerde gebruikers. Tegelijkertijd kunnen bestaande gebruikers zonder KYC nog steeds handelen, maar ze mogen geen nieuw geld storten.

Volgens de CEO zullen de nieuwe KYC-beperkingen waarschijnlijk op korte termijn invloed hebben op de handelsvolumes van het platform. Lyu zei hier het volgende over:

“Wij begrijpen dat op de korte termijn, naarmate de regels strenger en strikter worden, sommigen klanten zullen vertrekken”. KuCoin blijft echter optimistisch over de naleving van crypto-exchanges op de lange termijn, voegde hij eraan toe en verklaarde als slot het volgende:

Maar op de lange termijn zullen in de toekomst meer conforme fondsen en gebruikers deze branche betreden, wat gelijk staat aan het beter openen van de deur voor iedereen en het veiliger maken van gebruikers.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December