turkije
Blockchain

De helft van de mensen in Turkije bezit nu crypto

Volgens een nieuw onderzoek van KuCoin neemt de acceptatie van cryptovaluta toe in Turkije, een land dat kampt met hoge inflatie. De afgelopen anderhalf jaar is de adoptie van de Turkse bevolking gestegen van 40% naar 52%.

Meer adoptie in landen met hoge inflatie

KuCoin, de 5e grootste cryptocurrency exchange ter wereld, verzamelde deze gegevens op basis van de enquêtereacties van 500 mensen. Deze zijn vervolgens geanalyseerd in hun nieuwste rapport ‘Understanding Crypto Users’.

Volgens onze bevindingen in Turkije en andere eerdere rapporten van andere landen duidt het groeiende aantal en percentage crypto-investeerders voor Turkije op een toenemende interesse en acceptatie van crypto als bescherming tegen inflatie. Vooral nu de Turkse lira meer dan 50% van zijn waarde verliest ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

– Aldus een vertegenwoordiger van KuCoin

De KuCoin-vertegenwoordiger wees op soortgelijke eerdere KuCoin-rapporten over Brazilië en Nigeria, waar inflatie ook een enorm probleem is.

Volgens het onderzoek zei 58% van de respondenten dat hun ‘voornaamste reden’ om in cryptocurrency te investeren het ‘vergaren van rijkdom op de lange termijn’ is. Daarnaast streeft 37% ernaar het als waardeopslagmiddel te gebruiken.

Wat betreft de cryptocurrencies waarin mensen investeren, loopt Bitcoin voorop: 71% van de investeerders zegt Bitcoin te bezitten. 45% bezit Ethereum en andere stablecoins.

Hoewel mannen nog steeds vaker in crypto investeren, investeren jonge vrouwen in Turkije steeds vaker. 47% van de crypto-investeerders tussen de 18 en 30 jaar is vrouw. Uit het rapport blijkt dat 57% van de respondenten besloot te beleggen vanwege de mond-tot-mondreclame van vrienden en familie.

De Digitale Lira

Bovendien heeft de Turkse regering geëxperimenteerd met een digitale valuta van de centrale bank (CBDC), de Digitale Lira.

“Wij geloven dat het hebben van een diep en alomvattend begrip van de cryptogemeenschap cruciaal is bij het vormen van een meer omvattend en verantwoordelijk financieel ecosysteem”, aldus de KuCoin-vertegenwoordiger.

Naarmate de crypto-omgeving steeds sneller gaat, wordt het begrijpen van de acties, neigingen en drijvende krachten van crypto-gebruikers in verschillende regio’s steeds belangrijker.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?