zuid-korea
Regulatie

Zuid-Korea vraagt bedrijven om cryptobezit vanaf 2024 bekend te maken

De Zuid-Koreaanse regering zet haar inspanningen voort om de cryptocurrency-industrie strenger te reguleren door nieuwe regels voor het openbaar maken van activa te introduceren.

Verschillende voorstellen zijn beoordeeld

Op 11 juli kondigde de Zuid-Koreaanse Financial Services Commission (FSC) de introductie aan van een nieuwe wet die vereist dat alle bedrijven die cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) uitgeven of bezitten, hun bezit openbaar maken.

Volgens de aankondiging heeft de FSC verschillende voorstellen beoordeeld en het groene licht gegeven voor een wetsontwerp dat verplichte openbaarmakingsvereisten voor crypto introduceert.

Deze nieuwe maatregelen zijn bedoeld om de transparantie van de boekhouding en openbaarmaking van crypto-activa te verbeteren, in overeenstemming met toezichthoudende richtlijnen die boekhouding vereisen voor elke transactie met crypto. Het initiatief heeft ook tot doel de boekhoudnormen te herzien en de openbaarmaking van transacties met virtuele activa te verplichten.

Volgens de huidige conceptversie van de Zuid-Koreaanse richtlijnen voor het toezicht op cryptoboekhouding, omvat de te rapporteren omvang van crypto-activa vervangbare activa op basis van gedistribueerde grootboektechnologie of een vergelijkbare technologie, evenals activa die zijn uitgegeven met behulp van cryptografie. De richtlijnen zijn ook van toepassing op beveiligingstokens, dat wil zeggen gedigitaliseerde effecten volgens de voorwaarden van de Capital Markets Act, zo meldde de toezichthouder.

Hoewel de nieuwe richtlijnen voor boekhoudkundig toezicht onmiddellijk van kracht worden, zal de herziene openbaarmakingsnorm pas vanaf 1 januari 2024 worden geïmplementeerd. Het FSC benadrukte echter dat vroegtijdige naleving sterk wordt aanbevolen.

Overheidsfunctionarissen moeten cryptobezit al aangeven

Dit nieuws komt kort nadat lokale branchemedia meldden dat de FSC van interne medewerkers eiste dat ze hun bezit aan cryptovaluta rapporteerden volgens de bepalingen van de Specifieke Financiële Informatiewet. De werknemers die hierdoor worden getroffen, omvatten zowel degenen die momenteel taken met betrekking tot crypto uitvoeren als degenen die dergelijke taken in de afgelopen zes maanden hebben uitgevoerd.

Hoewel de nieuwste regels met betrekking tot de openbaarmaking van cryptovaluta enigszins nieuw zijn, heeft Zuid-Korea al eerder van overheidsfunctionarissen geëist dat ze hun bezit aan cryptovaluta aangeven.

De Nationale Vergadering van Zuid-Korea heeft unaniem een wetsvoorstel aangenomen dat wetgevers en hooggeplaatste overheidsfunctionarissen verplicht om rapport uit te brengen over hun crypto-activa. Dit initiatief, dat algemeen bekend staat als de “Kim Nam-guk-preventiewet”, is een reactie op een schandaal waarbij sommige overheidsfunctionarissen naar verluidt de markt manipuleerden en grote hoeveelheden cryptovaluta verplaatsten.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten