Cardano

Cardano terug in de top 5 door stijging van meer dan 10%

Na wekenlang zijwaarts te hebben gehandeld, kwam Cardano’s ADA-token dit weekend eindelijk weer in actie. De prijs steeg in de afgelopen 24 uur namelijk met meer dan 10%. Hierdoor staat Cardano weer in de top 5 grootste cryptocurrencies.


Prijsstijging van meer dan 10%

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ADA token rond de $1,52, wat betekent dat de ADA prijs in 1 dag tijd met meer dan 11% is gestegen. De recente prijsstijging van Cardano volgt op hoge transactievolumes. Ook komt het vlak voor de lancering van de gedecentraliseerde exchange genaamd Sundae Swap die op 20 januari wordt gelanceerd.

Verder zien we aan de gegevens van Messari dat de Cardano-blockchain zelfs een hogere netwerkactiviteit had dan Ethereum.

Een andere belangrijke ontwikkeling is dat er in de afgelopen maand 70 nieuwe smart contracts zijn gelanceerd op de Cardano-blockchain. Na een eerste goede start na de Alonzo-upgrade in september 2021, vertraagde de lancering van smart contracts op Cardano. Dat leidde tot een negatieve perceptie. Cardano-oprichter Charles Hoskinson verklaarde het volgende:

“We hebben de software drie keer moeten herschrijven. Er waren grote veranderingen in de architectuur en leveranciers. Er waren benaderingen die niet werkten en er waren natuurlijk vertragingen. Maar dit hoort erbij.”


Wil jij Cardano verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Details van de Sundaeswap upgrade

De lancering van de Sundae Swap op de Cardano-blockchain zal later deze week plaatsvinden als een volledig functionele bèta-gedecentraliseerde exchange (DEX). Kort na de lancering zal de opbrengst voor SUNDAE beginnen. De officiële aankondiging merkte het volgende op:

“De opbrengst zal beschikbaar zijn gedurende ten minste de eerste zes maanden van de SundaeSwap DEX. Gedurende deze periode kunnen LP-tokens die worden ingezet om farming-contracten op te leveren in in aanmerking komende pools extra SUNDAE-beloningen verdienen.”

De recente rally zou kunnen leiden tot aanhoudende prijsstijgingen dit jaar.

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?