Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Congresleden Emmer en Soto willen dat SEC een Spot Bitcoin ETF goedkeurt

Vertegenwoordigers Tom Emmer en Darren Soto, hebben vandaag een brief gestuurd naar voorzitter van de SEC genaamd Gary Gensler.


“Waarom hebben wij geen Bitcoin ETF?”

De brief ging over een een belangrijke vraag bij vrijwel iedere crypto belegger. Hun vraag was namelijk als volgt: “Waarom hebben wij geen Bitcoin spot ETF?” De congresleden schreven hierover het volgende:

“Wij vragen ons af waarom u, als u de handel in een ETF op basis van derivatencontracten wel toestaat, niet even gemakkelijk of gemakkelijker de handel toestaat in ETF’s op basis van spot Bitcoin. Bitcoin spot ETF’s zijn direct gebaseerd op het activum, wat inherent meer bescherming biedt voor beleggers.”

ETF’s zijn beleggingsproducten die de prijs van een actief of activa volgen. Particuliere beleggers kunnen ETF’s opnemen in hun pensioen- en spaarportefeuilles om prijsblootstelling aan verschillende aandelen en obligaties te krijgen. Een Bitcoin ETF zou mensen die zelf geen Bitcoin willen kopen en opslaan in staat stellen om toch mee te doen aan de actie; in plaats van BTC te kopen op een cryptocurrency beurs, zouden ze het kunnen kopen en verhandelen op een aandelenbeurs.

Maar Bitcoin futures ETF’s zijn dat niet. Ze volgen de prijs van beleggingscontracten die speculeren op de komende prijs van Bitcoin (BTC). Al met al een gecompliceerdere onderneming voor de gemiddelde Amerikaan. Bovendien kan dit volatieler en duurde zijn volgens Emmer en Soto.


Verandering in houding van de SEC

Niettemin stapte de SEC, die jarenlang aanvragen voor een Bitcoin ETF heeft afgewezen, vorige maand opzij om de handel in Bitcoin futures ETF’s toe te staan. Gensler had in augustus aangegeven dat hij hoopte op dergelijke aanvragen. Deze zouden onder de Investment Company Act van 1940 vallen. Gensler beweerde in de toespraak van augustus, die de dolle stormloop van crypto futures ETF-aanvragen op gang bracht, het volgende:

“In combinatie met andere federale effectenwetten biedt de ’40 Act aanzienlijke beleggersbescherming.”

Ogenschijnlijk werd die beslissing genomen vanwege de mogelijkheid dat Bitcoin-spotprijzen worden gemanipuleerd of kwetsbaar zijn voor fraude. Maar Emmer en Soto wijzen erop dat elke fraude of manipulatie op spotmarkten noodzakelijkerwijs zou doorbloeden in Bitcoin-derivaten. Volgens de vertegenwoordigers bestaat “90,47% van de prijsvorming van de CME CF Bitcoin Reference Rate (BRR), die de prijsindex is die CME futures-gebaseerde ETF’s gebruiken, uit de spot Bitcoin-beurzen: Coinbase, Kraken, en Bitstamp.” Als de spotmarkten verrot zijn, zullen de derivatenmarkten dat ook zijn, suggereren ze.

De congresleden benadrukken dat ze geen partij kiezen – ze geloven alleen Genslers argument niet dat derivaten veiliger zijn. Zij concluderen dat “tenzij er duidelijke en aantoonbare voordelen zijn voor de bescherming van beleggers, beleggers de keuze moeten hebben welk product voor hen en hun beleggingsdoelstellingen het meest geschikt is”.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten