Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
On-chain analyse is tegenwoordig een populaire methode om koersvoorspellingen voor Bitcoin te maken. Sinds de lancering van de Bitcoin blockchain in 2009 is er veel data beschikbaar die door verschillende partijen in kaart is gebracht. Bij Whalemap ligt de focus op whales en de niveaus waarop zij Bitcoin accumuleren.
De blauwe cirkels in de koersgrafiek zijn punten waarop Bitcoin whales in relatief grote hoeveelheden inkopen. Rechtsonder in de grafiek zie je bijvoorbeeld dat de hwales op 19 oktober, rond de koers van 19.123 dollar ruim 43.200 Bitcoin inkochten. Normaal gesproken vormen deze niveaus een krachtige steun of weerstand voor de koers.
Op het moment van schrijven kopen de whales massaal in rond de huidige koersniveaus, wat een mogelijk verklaring is voor de extreme stabiliteit die Bitcoin momenteel vertoont rond de 19.000 dollar. Dit inkoopgedrag wijst erop dat de whales de kans aanwezig achten dat we momenteel op of rond de bodem zitten. Het kan zijn dat we nog een slag lager gaan, maar zeker weten doen we dat natuurlijk nooit.
De blauwe bollen in de grafiek geven het koopgedrag van whales van verschillende groottes weer. Deze statistiek varieert van wallets met 1 tot 10 Bitcoin tot wallets met meer dan 10.000 Bitcoin. Je kunt er in deze grafiek ook voor kiezen om een specifiek cohort van whales te bekijken. Als je meer geïnteresseerd bent in de korte termijn koersactie van Bitcoin, dan is het ook mogelijk om er een uurgrafiek van te maken.
Wat opvalt aan de meer korte termijn grafiek van de whale-instromen, is dat het in de periode van augustus tot september redelijk stil was op dit front. Pas vanaf eind september tot dit moment zijn de whales weer gulzig aan het inkopen. Als de heren en dames van Whalemap gelijk hebben, dan moet er zich rond dit koersniveau in de grafiek dus een stevige support vormen.
Bitcoin lijkt in Tsjechië een politieke crisis te veroorzaken. Wat is er aan de hand? En wat betekent dit voor Bitcoin?
Bitcoin is hard gedaald door het conflict in het Midden-Oosten, maar volgens een bekende analist zal de koers hier niet lang onder lijden.
Bitcoin is hersteld tot boven de $105.000, maar dat is nog niet genoeg om de vlag uit te hangen. Oorlogsdreiging houdt de markt zenuwachtig.
Rusland wil via de BRICS-bank afrekenen met de dominantie van de dollar. Sancties bemoeilijken dit, maar uitbreiding van BRICS versterkt hun invloed.
EU-voorstel wil private keys als persoonsgegevens beschouwen. Bitcoin-transacties zouden dan gewist moeten worden – een onmogelijke eis.
De cryptokoersen zakken na weken van stijging plots stevig weg. Wat veroorzaakt de terugval, en is dit een korte dip of het begin van meer?