Bitcoin whale
Bitcoin

Whales accumuleren grote hoeveelheden Bitcoin rond de 19.000 dollar

On-chain analyse is tegenwoordig een populaire methode om koersvoorspellingen voor Bitcoin te maken. Sinds de lancering van de Bitcoin blockchain in 2009 is er veel data beschikbaar die door verschillende partijen in kaart is gebracht. Bij Whalemap ligt de focus op whales en de niveaus waarop zij Bitcoin accumuleren.

Whalemap

Whales kopen in

De blauwe cirkels in de koersgrafiek zijn punten waarop Bitcoin whales in relatief grote hoeveelheden inkopen. Rechtsonder in de grafiek zie je bijvoorbeeld dat de hwales op 19 oktober, rond de koers van 19.123 dollar ruim 43.200 Bitcoin inkochten. Normaal gesproken vormen deze niveaus een krachtige steun of weerstand voor de koers.

Op het moment van schrijven kopen de whales massaal in rond de huidige koersniveaus, wat een mogelijk verklaring is voor de extreme stabiliteit die Bitcoin momenteel vertoont rond de 19.000 dollar. Dit inkoopgedrag wijst erop dat de whales de kans aanwezig achten dat we momenteel op of rond de bodem zitten. Het kan zijn dat we nog een slag lager gaan, maar zeker weten doen we dat natuurlijk nooit.

Wat betekent dit precies?

De blauwe bollen in de grafiek geven het koopgedrag van whales van verschillende groottes weer. Deze statistiek varieert van wallets met 1 tot 10 Bitcoin tot wallets met meer dan 10.000 Bitcoin. Je kunt er in deze grafiek ook voor kiezen om een specifiek cohort van whales te bekijken. Als je meer geïnteresseerd bent in de korte termijn koersactie van Bitcoin, dan is het ook mogelijk om er een uurgrafiek van te maken.

Wat opvalt aan de meer korte termijn grafiek van de whale-instromen, is dat het in de periode van augustus tot september redelijk stil was op dit front. Pas vanaf eind september tot dit moment zijn de whales weer gulzig aan het inkopen. Als de heren en dames van Whalemap gelijk hebben, dan moet er zich rond dit koersniveau in de grafiek dus een stevige support vormen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren