Bitcoin stijgt
Bitcoin

Analist: ‘Bitcoin (BTC) kan stijgen naar $15k’

De analist genaamd Adam Mancini verwacht dat de Bitcoin koers spoedig een prijsniveau van $15.000 zal behalen. In dit artikel lees je waarom.


Op naar de $15k

De analist verklaarde eerder vandaag dat Bitcoin bijna $2.000 boven een “meerjarige bullish triangle” sloot. De prijsstijging van de Bitcoin, tot boven dit patroon, verhoogd de kans dat de prijs flink verder zal stijgen. Te beginnen met $15.000. Mancini vertelt dat BTC ook zomaar door zou kunnen stijgen tot de $24.000.

“Cryptocurrencies zijn misschien nieuw, maar dezelfde oude klassieke patronen die van toepassing zijn op alle financiële activa, zijn ook hier van toepassing,” tweette hij. “De BTC prijs kan stijgen naar de 15.000 dollar als volgende target.”


Azië koopt Bitcoins

Mancini deed zijn prijsvoorspelling vlak nadat BTC de $12.000 weerstand had doorbroken. Het lijkt erop dat crypto handelaren op de lange termijn zeer bullish zijn en geloven in de kracht van de Bitcoin.

De prijsstijging van vandaag volgde op een relatief rustig weekend. Ook viel de stijging samen met een daling van de Chinese aandelenmarkt. Deze daalde doordat er opnieuw veel onzekerheid is over Amerikaanse sancties tegen het land. Volgens analist Max Keiser kopen veel Aziaten om deze reden Bitcoins.


Een uitbarsting van inflatie

Naast de onzekerheid in Azië verscheen er een andere waarschuwing over de traditionele aandelenmarkten. Morgan Stanley waarschuwde namelijk voor een uitbarsting van inflatie in Amerika.

Mike Wilson, de aandelenstrateeg van de Wall Street-bank, merkte op dat de agressieve fiscale en monetaire reactie van de Federal Reserve op de COVID-crisis de M2, een maatstaf voor de Amerikaanse geldhoeveelheid, naar een recordhoogte duwde. Volgens Wilson vrezen investeerders voor de inflatie. Hierdoor vluchten steeds meer van hen naar safe-haven-assets en andere aandelen.

De zorgen zijn al zichtbaar in de Amerikaanse staatsobligaties. De geboden rente bij het kopen van de 10-jarige Amerikaanse benchmark-obligatie is gedaald tot bijna nul. Gecorrigeerd per inflatie stortte de reële rente onlangs in tot -1 procent.

Goud, dat wordt beschouwd als het op een na beste obligatie, is ondertussen gestegen naar zijn hoogste punt ooit. Het edelmetaal ging voor het eerst boven de $2.000 per ounce, wat neerkomt op een stijging van 36 procent ten opzichte van een jaar geleden.


De institutionele vraag naar BTC stijgt

Het lijkt er dus op dat Bitcoin, waarvan de economische eigenschappen lijken op die van goud, een inhaalslag maakt als safe-haven. Zijn schaarste ten opzichte van het onbeperkte aanbod van Amerikaanse dollars levert de bijnaam ‘digitaal goud’ op.

De doorbraak van vandaag wijst zeker op een toename van de acceptatie. Ronnie Moas, de oprichter van Standpoint Research, merkte op dat de cryptocurrency grote kooporders aantrekt en voegde toe:

“11 jaar na de start van de bitcoin-tijdlijn hebben we een omslagpunt bereikt waar de kans groot is dat er instituties steeds meer BTC zullen kopen. Onthoud dat het ~ 10 jaar duurde voordat papieren cheques en creditcards mainstream werden. “

Mede om deze reden verwacht Moas dat Bitcoin in 2021 een prijs van $26.000 zal bereiken.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?