Newsbit

Trovio

Trovio: met vertrouwen nieuwe kansen en markten ontdekken

Trovio

Trovio is een Australische Fintech startup, voortgekomen uit het Capital Markets CRC, die een platform heeft ontwikkeld voor de digitalisering van goud en andere edele metalen.

Samen met The Perth Mint, een van de grootste goud raffinaderijen ter wereld, heeft Trovio (voorheen bekend als InfiniGold) GoldPass® ontwikkeld en in gebruik genomen, een full-service goudbeleggingsplatform dat goud van The Perth Mint digitaliseert en beleggers de mogelijkheid biedt om veilig fysiek goud te kopen, op te slaan, over te dragen en te verkopen via digitale certificaten.

Trovio’s team van wereldklasse biedt grondstoffenbedrijven een uitgelezen kans om te profiteren van de nieuwe, digitale wereld. De combinatie van een diepgaande kennis van de grondstoffenindustrie met een unieke krachtige ervaring in het omarmen van innovatieve technologie voor commerciële resultaten.


Token

Perth Mint Gold Token (PMGT) is een cryptografisch token gebouwd op het Ethereum-netwerk met behulp van de ERC20-standaard. Het wordt voor 100% gedekt door GoldPass-certificaten, die op hun beurt worden gedekt door fysiek goud dat wordt bewaard bij The Perth Mint. PMGT is het eerste gouden token op de publieke blockchain dat wordt gedekt door goud met overheidsgarantie. Het combineert The Perth Mint’s expertise, schaal en traditie van kwaliteit in goudproductie en -opslag met de innovatieve voordelen van blockchain technologieën.


Unieke kenmerken en voordelen van PMGT

 • 100% gedekt door goud
  Elke Perth Mint Gold Token is een getokeniseerde versie van de GoldPass digitale certificaten uitgegeven door The Perth Mint (“GoldPass certificaten”) . Elk GoldPass certificaat (en dus elke PMGT) is 100% gedekt door fysiek goud.
 • Fungibel
  Via GoldPass converteerbaar/terugbetaalbaar in een reeks van Perth Mint producten, waaronder LBMA London Good Delivery (LGD) baren. Dit maakt PMGT verhandelbaar tegen traditionele goudproducten. Als alternatief kunnen GoldPass-certificaten ook worden terugverkocht aan The Perth Mint voor fiatvaluta (AUD, USD).
 • Prijsstabiliteit
  Als vertegenwoordiger van fysiek goud biedt PMGT houders van tokens risicospreiding en afdekking tegen marktvolatiliteit bij superieure kredietkwaliteit terwijl kostbare conversies tussen fiat en crypto worden vermeden
 • Betrouwbaarheid
  De Perth Mint is eigendom van de regering van West-Australië en biedt het enige door de overheid gegarandeerde beleggings- en opslagprogramma voor edelmetalen ter wereld. Alle GoldPass digitale certificaten zijn 100% gedekt door fysiek goud van de Perth Mint opgeslagen in haar centrale bank-grade kluizen, met het gewicht en de zuiverheid van elke ounce gegarandeerd door de regering van West-Australië, die een lange termijn credit rating van AA + heeft.
 • Schaalbaar
  PMGT zijn – via de GoldPass certificaten – 100% gedekt door fysiek goud in de voorraad van The Perth Mint, waardoor miljarden dollars aan tokens kunnen worden uitgegeven.
 • Geen kosten
  Trovio rekent geen overdrachts-, transactie-, opslag-, of lopende beheerskosten voor uitgegeven PMGT in tegenstelling tot andere goudproducten. Zie Vergoedingen en Kosten voor meer details
 • Realtime controleerbaarheid
  De hoeveelheid goud vertegenwoordigd door de uitgegeven PMGT kan op elk moment worden geverifieerd met de goudbalans van Trovio’s GoldPass rekeningen, gepubliceerd door The Perth Mint op hun website.

Hoe het werkt

Het mechanisme voor het creëren van PMGT is zeer eenvoudig: Een GoldPass klant initieert een verzoek om hun GoldPass goudcertificaten in te wisselen voor Perth Mint Gold Token tegen een 1:1 wisselkoers (er zijn geen wisselkosten van toepassing).

Als eerste stap moeten zij hun Ethereum adres registreren binnen GoldPass. Het GoldPass systeem zal het adres verifiëren en een permanente link creëren tussen de GoldPass account en het Ethereum adres.

Het door de klant ingediende daanslagverzoek zal zijn GoldPass goudcertificaten overbrengen naar de GoldPass account van Trovio Operation. Trovio Operations zal dan automatisch PMGT uitgeven aan het gespecificeerde Ethereum-adres dat is gekoppeld aan de GoldPass-account van de klant. Zodra de coin transactie succesvol is uitgevoerd en bevestigd op de blockchain, zal Trovio Operations vervolgens de GoldPass goudcertificaten overdragen aan Trovio Custodian. Het proces van het slaan van nieuwe PMGT zou niet langer dan een paar minuten moeten duren en is afhankelijk van de verwerkingssnelheid op de Ethereum blockchain.


Achtergrond

De emittent van PMGT is Trovio (voorheen bekend als InfiniGold) via haar dochteronderneming Trovio Operating Pty Ltd. Trovio is een Australisch fintechbedrijf dat een platform heeft ontwikkeld voor de digitalisering van goud en andere edele metalen.

Trovio is voor het grootste deel in handen van Rozetta Ventures, onderdeel van de RoZetta Group. RoZetta is in 2001 opgericht als het Capital Markets Cooperative Research Centre (CMCRC) en biedt ongeëvenaarde expertise op het gebied van databeheer, -ontginning en -visualisatie. RoZetta biedt toegang tot academische bronnen van wereldklasse en een netwerk van Australische en internationale universiteiten om problemen in de sector op te lossen, terwijl commerciële resultaten worden geboekt en toekomstige leiders op het gebied van O&O in de financiële en energiemarkten worden ontwikkeld.De missie van RoZetta is om technologische oplossingen te bedenken en te implementeren die markten beter maken en een transformerende impact hebben.


De coin van Perth

The Perth Mint is een wereldleider in edelmetalen die zich toelegt op het combineren van het gemak van geavanceerde beleggingsinstrumenten met een vertrouwde opslag van rijkdom. Als de grootste nieuw gedolven goud raffinaderij in de wereld, verwerkt The Perth Mint meer dan 300 ton goud, met een waarde van meer dan AUD 18 miljard, per jaar. Dit komt neer op meer dan 10% van de wereldproductie en meer dan 90% van de Australische productie.

De Perth Mint exploiteert het grootste netwerk van centrale bankkluizen op het zuidelijk halfrond en bewaart rijkdommen ter waarde van meer dan AUD 4 miljard voor klanten uit meer dan 130 landen.


Veiligheid en Vertrouwen

Het is altijd Trovio’s bedoeling geweest om een nieuwe standaard van vertrouwen, kredietwaardigheid en vermogensbescherming naar het blockchain ecosysteem te brengen. De Perth Mint Gold Token biedt nu die zekerheid, omdat het goud dat ten grondslag ligt aan elke token wordt geleverd door The Perth Mint. Met een van de grootste raffinaderijen ter wereld en volledig eigendom van de hoog aangeschreven regering van West-Australië, draagt het goud van Perth Mint een overheidsgarantie die uniek is voor de investeringsmarkt.

Voor meer informatie over het opwindende project van Trovio, ga naar:
Https://trovio.io/

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top