Newsbit

WebDollar Pic

WebDollar: een cryptocurrency op browserbasis

WebDollar Pic

In 2017 richtte Alexandru Ionut Budisteanu WebDollar op. WebDollar is een Browser-gebaseerde Peer-to-Peer cryptocurrency die als doel heeft om de wereldwijde adoptie van gedecentraliseerde valuta’s aanzienlijk te verhogen. WebDollar biedt de mogelijkheid om online betalingen te verzenden en ontvangen via elke browser, direct van de ene partij naar de andere, zonder via een financiële instelling te gaan, terwijl de bevestigingen van deze transacties veilig zijn op de blockchain zonder ze via potentieel kwetsbare kanalen zoals een webserver of RPC-tussenpersoon te laten verlopen zoals bij BTC. Cryptocurrencies zijn zeer technisch, vereisen de installatie van specifieke terminalapplicaties voor het runnen van nodes en mining, het downloaden van de volledige blockchain alvorens te beginnen met mining, en speciale wallet-software.


De missie van WebDollar

WebDollar’s missie is om de mainstream adoptie van cryptocurrency te bevorderen. Om die visie werkelijkheid te laten worden, richt WebDollar zich tot alle soorten gebruikers. WebDollar maakt gebruik van een Non-Interactive Proof of Work (NiPoPoW) consensus mechanisme, wat betekent dat de trust less factor wordt gedaan zonder dat de hele blockchain geschiedenis vanaf het ontstaan gedownload hoeft te worden, maar alleen de hardste bewijzen en blokken die aanvallers onderscheiden van eerlijke nodes (miners) die de juiste blockchain bijhouden. Dit betekent dat gebruikers geen honderden gigabytes aan gegevens hoeven te downloaden om te beginnen met mining en dat je vanaf elk apparaat, vrijwel onmiddellijk, toegang hebt tot de blockchain om te mining. Om de wereldwijde adoptie-uitdaging op te lossen, richt WebDollar zich op drie kernvoordelen:

1. Simpel – het aanbieden van een intuïtieve en niet-technische gebruikerservaring, waarbij niet alleen IT-vaardige crypto-enthousiastelingen worden aangesproken, maar ook de gewone burger.

2. Lichtheid – WebDollar introduceert een vertrouwensloos licht knooppunt van de blockchain voor het delven en verifiëren van transacties zonder dat het nodig is de hele blockchain geschiedenis van Genesis te downloaden, maar alleen de moeilijkste bewijzen en blokken die aanvallers onderscheiden van eerlijke knooppunten (miners) die de juiste blockchain bijhouden. Deze baanbrekende lichte versie van de Blockchain wordt Non-Interactive Proofs of Proofs of Work (NiPoPoW) genoemd en is door sommige onderzoekers voorgesteld.

3. Eenvoudige integratie met het web – Het integreren van elektronische cryptobetalingen vormt een moeilijke uitdaging voor webontwikkelaars omdat webapplicaties op dit moment moeten communiceren met een internetprotocol dat niet eigen is aan de browser of de HTTP-laag. De meeste web en mobiele apps valideren transacties door te communiceren met een intermediaire Web Server (REST) die een volledige node draait en blockchain resultaten communiceert via JSON RPC of WebSockets waardoor de apps worden blootgesteld aan nieuwe veiligheidsrisico’s. Een Browser (WEB) Peer-to-Peer oplossing zou het gebruik van het gehele cryptocurrency systeem vereenvoudigen omdat alles (Wallets, Blockchain, Transacties, Betalingen, API) worden afgehandeld in Javascript dat zonder vertrouwen draait in elke browser, node.js, en OS. Als zodanig kan elke browser in de wereld:

 • Start en verbind als een Light node met het hele WebDollar blockchain netwerk zonder vertrouwen in seconden
 • Mine onmiddelijk
 • Open verwijzingspools
 • Digitale wallets opslaan in browser
 • Betalingen verzenden en bevestigen.

WEB Blockchain

Bitcoin is geen webapplicatie, maar een desktopsoftware die u moet downloaden en installeren op uw computer om de Bitcoin Node te laten draaien die verbinding maakt met het netwerk. Zonder internet kan Bitcoin niet gebruikt worden, maar tegelijkertijd is Bitcoin geen WWW/Web HTTP-toepassing die in de browser draait en het vereist dat u de hele blockchain-geschiedenis downloadt, die 219 GB aan ruwe gegevens bedraagt. Al deze nadelen maken het moeilijk om Bitcoin te integreren in echte webtoepassingen voor elektronische P2P-betalingen. De moeizame ontwikkeling van toepassingen voor Bitcoin weerhoudt het grote publiek ervan om Bitcoin massaal in te voeren. Bitcoin en alle Altcoins tot nu toe zijn nog steeds erg moeilijk te gebruiken door het grote publiek. Om Bitcoin te delven of een transactie te controleren, moet je handmatig de Full Node software installeren, wat een desktop softwareapplicatie is; installeer het in je terminal, configureer je miner naar een Pool (om te delven) en dan moet je de hele blockchain geschiedenis downloaden (219GB in 2019, respectievelijk 1TB voor Ethereum).

WebDollar’s oplossing, om de desktop blockchain software om te zetten in een Web Applicatie, samen met een eenvoudige UI, verstoken van technische termen, zal de blockchain toegankelijk maken voor iedereen. Een onderzoeksartikel voorgesteld door Aggelos, Andrew en Dionysis stelt een nieuwe blockchain architectuur voor genaamd Non-Interactive Proofs of Work interlinks pointers waardoor de WebDollar zeer licht en tegelijkertijd betrouwbaar wordt. Doordat de volledige blockchain niet meer hoeft te worden gedownload, kunnen ook kleinere, draagbare apparaten worden gebruikt voor het delven, zoals tablets en smartphones, waarvan de enorme verwerkingskracht meestal ongebruikt blijft.

Door de Blockchain beschikbaar te maken met één klik in de browser, op het World Wide Web, zal de massa-adoptie door individuen worden gestimuleerd en zullen de huidige Blockchain-toepassingen worden verstoord, waardoor ze real-time en gemakkelijk in de wereld kunnen worden ontwikkeld.


Alle voordelen van WebDollar cryptocurrency!

Hieronder ziet u een lijst met alle voordelen die de Roemeense cryptocurrency WebDollar biedt:

 • Gebruiksgemak, de makkelijkste in de wereld;
 • Geen downloads;
 • Geen installatie;
 • Geen registratie;
 • Originaliteit van de code;
 • WebDollar heeft een onafhankelijke blockchain, dit is de blockchain verkenner – https://webdscan.io
 • Er is een community-actief team;
 • Met één klik heb je een unieke wallet en begin je met mining, https://webdollar.io
 • Alles begon van nul, zonder een ICO;
 • Het mining systeem was 100% PoW toen het werd gelanceerd, werd ontwikkeld op een hybride (66,66% PoW + 33,33% PoS) en is nu een hybride 90% PoS + 10% PoW systeem;
 • 35% jaarlijkse rente;
 • Snelle transacties;
 • Uitstekende organische groei en een zeer goede aanwezigheid op alle sociale netwerken;
 • Maandelijkse premies op de Twitter en YouTube netwerken;
 • Er waren slechts 10% WebD coins pre-mined genaamd Genesis (en deze fondsen worden toegewezen aan de oprichters en om te betalen voor de voortdurende ontwikkeling);
 • De gemeenschap beslist over het marketing- en ontwikkelingsplan en over de begrotingstoewijzing van Genesis.
 • De technologie is kneedbaar

Voor meer informatie over het WebDollar-project zie: www.webdollar.io

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top